22 Mart 2015 Pazar
KAN GURUPLARINA GÖRE BESLENME ( 0 KAN GRUBU )
Vahşi hayvanları avlayan ve onların etleriyle beslenen ilk insanların kan grubudur. Dolayısıyla bu kan grubunda olanların asla
vazgeçemeyeceği yiyeceklerin başında kırmızı et gelir. A grubunun tersine bu kan grubunda olanlar kilo verebilmek için,
tahıllardan ve taneli sebzelerden uzak durmalıdır.
0 Kan Grubu’nun Özellikleri
0 Grubu’nda olanlar ilk insanları simgeler.
Et yemeye bayılırlar
Sindirim sistemleri sağlamdır
Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir
Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar
Stresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler
Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.
0 Kan Grubu Sağlık Riskleri
Ülser
Mafsal iltihabı
0 Kan Grubu’nun Uygun Sporlar
Aerobik (40-60 dk.) haftada 3-4 kez
Yüzme (30-45 dakika) haftada 3-4 kez
Ağırlık kaldırma (30 dakika) haftada 3 kez
O Kan Grubu İçin Öneriler
Vitamin ve mineral takviyesi alın. (Özellikle B ve K vitaminleri)
0 kan grubundakilere uygun yiyeceklerde C vitamini ve D vitamini bol miktarda bulunmaktadır.
Bu yüzden ekstra olarak C ve D vitamini almanız gerekmez.
Kanın pıhtılaşma gücü zayıf olduğu için doktora danışmadan A vitamini takviyesi almayın.
Süt ve sütlü besinler diyet listesinde bulunmadığı ve vücudun kalsiyum ihtiyacı karşılanmadığı için çeşitli haplarla
kalsiyum takviyesi alın.
0 KAN GRUBU YİYECEKLERİ | ||
FAYDALI BESİNLER | ZARARSIZ | ZARARLI OLANLAR |
DANA ETİ | DEVE KUŞU,HİNDİ,KAZ,KEKLİK,KEÇİ | AHTAPOT,KALAMAR |
KOYUN/KUZU | ORMAN TAVUĞU,ÖRDEK,TAVUK | KUM MİDYESİ |
UYKULUK | SÜLÜN,TAVŞAN | SOMON HAVYARI |
YÜREK/SIĞIR | ALABALIK,PALAMUT,TORİK | YAYIN BALIĞI |
LEVREK | ORKİNOS,TONBALIĞI,SOMON | DONDURMA/HAZIR |
DİL BALIĞI | GRİ DİL BALIĞI-SAZAN-TEKİR | GRAVYER TÜRLERİ |
KALKAN BALIĞI | HAMSİ,HAVYAR,ISKORPİT | ÇEDAR |
MERCAN TÜRÜ | ISTAKOZ,İSTİRİDYE,KARİDES | KEFİR,SÜT TAM YAĞLI |
KILIÇBALIĞI | KÖPEK BALIĞI,LÜFER,MERSİN BALIĞI | KREM PEYNİR,PARMESAN |
TURNA | MEZGİT,MİDYE,RİNGA,SARDALYA | LOR PEYNİR |
MERSİN BALIĞI | USKUMRU,YENGEÇ,YILAN BALIĞI | ŞANTİ TÜRLERİ |
ANANAS | BEYAZ PEYNİR,TEREYAĞ | AVAKADO |
ERİK | KEÇİ PEYNİRİ,KÖY BEYAZ PEYNİRİ | BÖĞÜRTLEN |
KİRAZ | MOZARELLA VE DİL PEYNİRİ | HURMA |
VİŞNE | YUMURTA ÖRDEK | HİNDİSTANCEVİZİ/SÜTÜ |
İNCİR, KURU-TAZE | ARMUT,AYVA,AHUDUDU | KİVİ |
MANGO | BÖĞÜRTLEN,ÇİLEK,DUT,ELMA | MANDALİNA,PORTAKAL |
YABAN MERSİNİ | GREYFURT,KARPUZ | ACUR,SALATALIK |
MUZ | KAYISI,KIZILCIK,NAR,ŞEFTALİ | KAPARİ |
BAL KABAĞI | KURU ÜZÜM,KUŞÜZÜMÜ,ÜZÜMLER | HARDAL OTU,RAVENT |
BAMYA | LİMON,NEKTARİ,SARIMSAK | KARNABAHAR |
BROKOLİ | BİBER,KIRMIZI,SİVRİ,ÇARLİSTON | MANTAR |
DENİZ YOSUNU | BRÜKSEL LAHANASI,BEZELYE | PIRASA |
KIRMIZI BİBER | DOMATES,PATATES,PATLICAN | TURŞU |
YER ELMASI | HAVUÇ,KEREVİZ,KUŞKONMAZ | SİYAH ZEYTİN(KİMYASAL) |
ENGİNAR | KABAK,KARA KABAK,LAHANA | BUĞDAY BEYAZ/ESMER |
ISPANAK | RADİKA,REZENE,ROKA,SUTERESİ | BUĞDAY BEYAZ UNLULAR |
KARA LAHANA | TURP,KIRMIZI TURP,TURP TOHUMU | BUĞDAY KEPEĞİ |
KARA TURP | YEŞİL ZEYTİN | BULGUR,MAKARNALAR |
MARUL | KARA BUĞDAY/MAKARNASI | İRMİK ÜRÜNLERİ |
KIVIRCIK | AK DARI,KUM DARISI,ÇAVDAR,PİRİNÇ | MISIR,PATLAMIŞ MISIR |
KARAHİNDİBA | ÇİMLENDİRİLMİŞ BUĞDAY EKMEĞİ | BARBUNYA |
PANCAR | SAF ÇAVDAR EKMEĞİ,GLUTENSİZ EKMEK | FASULYE,DEMİRHİNDİ |
PANCAR YAPRAĞI | YULAF UNU,YULAF KEPEĞİ VE EZMESİ | KURU FASULYE |
ZENCEFİL | TAZE FASULYE,BEYAZ FASULYE,NOHUT | MERCİMEK KIRMIZI/SARI/YEŞİL |
PAZI | BADEM PEYNİRİ,BADEM SÜTÜ | AMERİKAN FISTIĞI/KAJU |
SOĞAN | ÇAM FISTIĞI,FINDIK | ANTEPFISTIĞI |
PATATES | SUSAM,SUSAM YAĞI VE TAHİN | AYÇEKİRDEĞİ VE AYÇİÇEĞİ YAĞI |
ŞALGAM | BALIK YAĞI,CEVİZ YAĞI,BADEM VE YAĞI | HAŞHAŞ TOHUMU |
ÇİMLENDİRİLMİŞ ÇAVDAR EKMEĞİ | ANASON,BERGAMOT,FESLEĞEN | KESTANE |
BÖRÜLCE | ÇİKOLATA,VANİLYA | YERFISTIĞI VE YAĞI |
KÖRİ | DEFNE YAPRAĞI,DERE OTU,KİMYON | AVOKADO YAĞI |
CEVİZ | FRENK SOĞANI,KARANFİL,KEKİK | YERFISTIĞI YAĞI |
KABAK ÇEKİRDEĞİ | KIRMIZI TOZ-PUL BİBER,BİBERİYE | HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI |
KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI | TANE KARABİBER,KİŞNİŞ,NANE | MISIRÖZÜ YAĞI |
KETEN TOHUMU VE YAĞI | MERCANKÖŞK,MEYAN KÖKÜ | PAMUK ÇEKİRDEĞİ YAĞI |
ZEYTİN YAĞI | SAFRAN,TARÇIN,DENİZ TUZU | BİBER KARA BEYAZ TOZ |
KEÇİBOYNUZU | ELMA PEKTİNİ,REÇEL TÜRLERİ | MISIR NİŞASTASI |
MAYDONOZ | SALATA SOSLARI,SİRKE,MAYONEZ | GAZOZ,KOLA |
YEŞİL ÇAY | BADEM ÖZÜ | SİYAH ÇAY,KAHVE |
SODA | ŞEKER ESMER/BEYAZ | HARDAL,KETÇAP |
KAN GURUPLARINA GÖRE BESLENME DİKKAT !! (AB KAN GRUBU)
A ve B gruplarının karışımından oluşan bu kan grubu çok ender olarak görülür. Doğu ve batıda farklı ulusların
birbirine karışması sonucunda ortaya çıkmıştır.
M.S. 900 yıllarından itibaren oluşan ve en yeni kan grubu olan AB grubuna dünyadaki insanların ancak yüzde 5’i dahildir.
Bu gruptaki insanların bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Ancak bazı kanser türlerine yakalanma riskleri vardır.
AB Kan Grubu’nun Özellikleri
A ile B’nin modern karışımıdır.
Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir.
Sindirim sistemi çok duyarlıdır.
Bağışıklık sistemi çok güçlüdür.
Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir.
A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır.
AB Kan Grubu’nun Sağlık Riskleri
Yaşlılık ve çocuk hastalıkları
Alerjiler
Astım ve saman nezlesi
Bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar
Kan hastalıkları
Kalp ve damar hastalıkları
Diyabet
Enfeksiyon hastalıkları
Karaciğer hastalıkları
Cilt sorunları
Kadınların üreme organlarında sorunlar.
AB Kan Grubu İçin Uygun Sporlar
Bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez
Yüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kez
Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
Aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
AB Kan Grubu İçin Öneriler
Et yerken yanında mutlaka sebze yeyin.
Mide asidi az olduğundan azar azar ama sık sık yemek yiyin.
C vitamini takviyesi alın.
AB KAN GRUBU YİYECEKLERİ
| ||
FAYDALI BESİNLER | ZARARSIZ | ZARARLI OLANLAR |
HİNDİ | BILDIRCIN | DANA ETİ,GEYİK ETİ,SIĞIR ETİ |
PALAMUT,TORİK | DANA KARACİĞERİ | KEKLİK,ÖRDEK,KAZ,TAVUK |
ORKİNOS | DEVE KUŞU | AHTAPOT,ALABALIK,HAMSİ |
TON BALIĞI | KEÇİ,KOYUN,KUZU | DİL BALIĞI,GRİ DİL BALIĞI |
MERCAN TÜRÜ,MERSİN BALIĞI | SÜLÜN,TAVŞAN | ISTAKOZ,İSTİRİDYE,LEVREK |
SARDALYA,SOMON | KALAMAR,HAVYAR,İSKORPİT | MERSİN BALIĞI,MEZGİT,MİDYE |
USKUMRU | KILIÇ BALIĞI,LEVREK,LÜFER | SOMON HAVYARI,YENGEÇ |
BEYAZ PEYNİR | RİNGA,SAZAN,TEKİR,YAYIN | YILAN BALIĞI |
KEFİR,KEÇİ SÜTÜ,KEÇİ PEYNİRİ | GRAVYER TÜRLERİ,ÇEDAR | DONDURMA/HAZIR |
DİL PEYNİRİ | KREM PEYNİR,YARIM YAĞLI SÜT | PARMESAN |
MOZARELLA | AHUDUDU,ÇİLEK,DUT,HURMA | ROKFOR VE BENZERİ |
KÖY BEYAZ PEYNİRİ,LOR PEYNİRİ | ANANAS,ARMUT,BÖĞÜRTLEN | TAM YAĞLI SÜT-TEREYAĞ |
ŞANTİ TÜRLERİ | ELMA,YABAN MERSİNİ | TURUNCU RENKLİ PEYNİR |
YOĞURT | KAVUN,KAYISI,KURU ERİK | AVOCADO,AYVA,PORTAKAL |
ANANAS,ERİK | KURU ÜZÜM,KUŞÜZÜMÜ | HİNDİSTAN CEVİZİ VE SÜTÜ |
GREYFURT | MANDALİNA,MUZ,ŞEFTALİ,LİMON | KAKTÜS MEYVESİ,MANGO |
İNCİR,TAZE-KURU | BAMYA,BEZELYE | ACUR,KAPARİ |
KİRAZ,VİŞNE | BRÜKSEL LAHANASI | BALKABAĞI |
KİVİ | DENİZ YOSUNU,ISPANAK | SİVRİ-KIRMIZI BİBER,ÇARLİSTON |
ÜZÜMLER | DOMATES | ENGİNAR |
LİMON | KABAK,KARA KABAK,KARA TURP | YER ELMASI VE SULARI |
KIZILCIK | KIVIRCIK,LAHANA,MARUL | MANTAR |
BROKOLİ | KUŞKONMAZ,MANTAR | SARISABIR,RAVENT |
HARDAL OTU | PATATES,PAZI,PIRASA | TURP,TURP TOHUMU |
SALATALIK | RADİKA,REZENE,ROKA,SU TERESİ | SİYAH ZEYTİN (KİMYASAL) |
KARALAHANA | SOĞAN,TURP KIRMIZI,ŞALGAM | BUĞDAY-ESMER,KARABUĞDAY |
HAVUÇ | ZENCEFİL,ZEYTİN YEŞİL | MISIR,PATLAMIŞ MISIR |
LAHANA | ARPA,BULGUR,PİRİNÇ | BAKLA,BÖRÜLCE |
KARAHİNDİBA | BUĞDAY BEYAZ,BUĞDAY UNU | KURU FASULYE ,NOHUT |
KEREVİZ | İRMİK ÜRÜNLERİ | AYÇEKİRDEĞİ VE YAĞI |
KARNABAHAR | MAKARNALAR,GLUTENSİZ EKMEK | FINDIK |
PANCAR,PANCAR YAPRAĞI | TAZE FASULYE,FASULYE BEYAZ | HAŞHAŞ TOHUMU |
PATATES | DEMİRHİNDİ | KABAK ÇEKİRDEĞİ VE YAĞI |
PATLICAN | MERCİMEK KIRMIZI,SARI | SUSAM,SUSAM YAĞI VE TAHİN |
SARIMSAK | AMERİKAN FISTIĞI/KAJO | AVOKADO YAĞI |
AK DARI-KUM DARISI | ANTEP FISTIĞI,ÇAM FISTIĞI | HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI |
ÇAVDAR | CEVİZ,BADEM VE YAĞI | PAMUK ÇEKİRDEĞİ YAĞI |
SAF ÇAVDAR EKMEĞİ | HİNDİSTANCEVİZİ TÜRÜ | YERFISTIĞI YAĞI |
YULAF UNU | KETEN TOHUMU VE YAĞI | MISIRÖZÜ YAĞI |
YULAF KEPEĞİ VE EZMESİ | BALIK YAĞI | AKASYA,ANASON |
BARBUNYA | BİBER-KIRMIZI TOZ,BİBERİYE,KİŞNİŞ | MISIR NİŞASTASI |
MERCÜMEK YEŞİL | ÇİKOLATA,REÇEL TÜRLERİ | BİBER KARA |
CEVİZ | DEFNE YAPRAĞI,FESLEĞEN | KIRMIZI PUL BİBER |
KESTANE | FRENK SOĞANI,DERE OTU,NANE | TANE KARA BİBER |
YERFISTIĞI VE YAĞI | KARANFİL,KİMYON,KEÇİBOYNUZU | ÇAY-SİYAH,KAHVE |
CEVİZ YAĞI | KIRMIZI BİBER,MEYAN KÖKÜ | GAZOZ,KOLA |
ZEYTİN YAĞI | SAFRAN,TARÇIN,VANİLYA,MERCANKÖŞK | KETÇAP |
KÖRİ | DENİZ TUZU,ELMA PEKTİNİ,SODA | JÖLE JELATİN |
KEKİK | SALATA SOSLARI | TURŞU,SİRKE |
MAYDANOZ | BALIK YAĞI | BADEM ÖZÜ |
ÇAY-YEŞİL | ŞEKER,K.RENGİ-BEYAZ,ŞEKER BİTKİSİ | MISIR ŞURUBU |
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)